coneix el patrimoni arqueològic de Salou!

QuÈ és una vil·la?

Al camp els romans tenien dos edificis la vil·la rustica, destinada a l’explotació agrícola i la vil·la urbana, on els romans benestants s’allunyaven de la ciutat i gaudien de la vida tranquil·la del camp amb totes les comoditats pròpies de la ciutat.

 

Vil·la rústica
Al voltant del primer pati s’aixecaven les construccions on habitaven els criats, el seu centre era una espaiosa cuina. Al costat d'aquesta per aprofitar la calor hi havia el bany dels criats, la bodega i els estables dels bous (bubilia) i de cavalls (equilia). Lluny de la cuina hi havia les habitacions que necessitaven un lloc sense humitat, com els graners (granaria, horrea). Els magatzems formaven una vil·la a part, la vil·la fructuària, pel perill dels incendis.
 
Vil·la urbana
Es construïa en un lloc des del qual es pogués gaudir de la vista del camp o del mar. Les parts més importants eren: els triclinis, d’estiu i d’hivern, les habitacions (cubicula), la biblioteca (bibliotheca) i els grans banys (termae) amb tots els seus recintes essencials: el vestuari (apodyterium), la sauna (laconicum), piscines d’aigua freda (frigidarium), tèbia (tepidarium) o calenta (caldarium).
 
 

© 2014 Rervats tots els drets.

Crea una pàgina web gratuïtaWebnode